Menu

Ανακοίνωση 23.10.2020

epskilkis logo 2001. Αναβάλλεται ο προγραμματισμένος αγώνας Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της 24ης Οκτωβρίου μεταξύ των ομάδων ΝΕΟΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ -ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Ν.ΣΑΝΤΑΣ ,για το λόγο ότι η ομάδα της Νέας Σάντας τέθηκε σε 14ημερη καραντίνα ,μετά την επιβεβαίωση 3 κρουσμάτων COVID-19 σε αθλητές της ομάδας.
2. Σύμφωνα με τα έως και σήμερα δεδομένα, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 14.45 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι 3 από τους 4 προημιτελικούς αγώνες κυπέλλου ,με τα ζευγάρια που έχουν προκύψει.
3. Οι υπεύθυνοι που έχουν οριστεί από τις ομάδες ,θα πρέπει να φροντίζουν για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολ λου στις αθλητικές εγκαταστάσεις τους με σχολαστικότητα, τόσο κατά τη διεξαγωγή των προπονήσεων, όσο και κατά τη διεξαγωγή των αγώνων (θερμομέτρηση αθλητών, κατάσταση εισερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση, χρήση αντισηπτικών, χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός άνω των 9 ατόμων).
Η τήρηση των παραπάνω θα αποτελέσει βαρόμετρο για την συνέ χιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των διοργανώσεων της ΕΠΣ Κιλκίς, και παράλληλα την ασπίδα για την υγεία όλων των εμπλεκομένων (παραγόντων,αθλητών, διαιτητών,γονέων αθλητών κ.λ.π.).
Η πειθαρχία και η ατομική ευθύνη όλων μας, είναι τα όπλα για τη διασφάλιση της υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στον ευαίσθητο χώρο του Αθλητισμού.

Ανακοίνωση για τα έκτακτα μέτρα λόγω Covid 11.09.20

epskilkis logo 200Από την επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΣ Κιλκίς αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Αναβάλλεται ο προγραμματισμένος αγώνας κυπέλλου για το Σάββατο 12/9/2020 ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΤΟΤΟΠΙΟΥ - ΕΡΜΗΣ ΤΕΡΠΥΛΛΟΥ
Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ οι προγραμματισμένοι φιλικοί αγώνες να μην πραγματοποιηθούν με ευθύνη των ομάδων.
Οι προπονήσεις των ανδρικών ομάδων και των τμημάτων υποδομής των Σωματείων θα γίνονται κατ’ εφαρμογή του υγειονομικού πρωτόκολλου σε γκρουπ των 9 ατόμων και με όλες τις σχετικές προφυλάξεις στους χώρους των αποδυτηρίων, αγωνιστικό χώρο, κ.λ.π.
Η κλήρωση Πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 αναβάλλεται. Οι ομάδες θα ειδοποιηθούν με έγγραφη ανακοίνωση από την ΕΠΣ για την ημέρα και τον τόπο διεξαγωγής της.

Ανακοίνωση για την Γενική Συνέλευση στις 24.08.2020

epskilkis logo 200Από τη Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς ανακοινώνεται ότι η Τακτική και Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 ώρα 19.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς (δίπλα στο Δημαρχείο).

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των Σωματείων, τηρώντας το Υγειονομικό πρωτόκολλο να είναι αυστηρά δύο άτομα, (υποχρεωτική η χρήση μάσκας).

Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου ΕΠΟ

epskilkis ggaΑγαπητοί ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, αγαπητοί υπεύθυνοι των σωματείων, οι λοιμώξεις με τον COVID -19 συνεχίζουν να μας απασχολούν καθημερινά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή την πραγματικότητα. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά με στόχο την μείωση μιας πιθανής μόλυνσης. Αυτή η προσπάθεια μπορεί να πετύχει μόνο σε συνεργασία με τις υπεύθυνες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας.
Το παρακάτω υγειονομικό πρωτόκολλο αποτελεί μια κατευθυντήρια γραμμή για όλα τα σωματεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που αναφέρονται παρακάτω, ούτως ώστε να γίνει δυνατή η επανέναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά προβλήματα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΣΗΜΩΝ-ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΣΗΜΩΝ-ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ( από 1/7/2020)ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ( από 1/7/2020)

Συστάσεις από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

epskilkis ggaΜετά την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως ανάμεσα σε άτομα νεαρής ηλικίας που επιστρέφουν από διακοπές, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΕΕ-ΓΓΑ), εκτός των γενικών μέτρων για τον κορονοϊό, συνιστά:

- Μετά την επιστροφή από ταξίδια διακοπών, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους αθλητές να αφήνουν να περάσει ένα διάστημα 7 ημερών πριν ξεκινήσουν τις προπονήσεις με τους συλλόγους τους. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης και να είναι σε εγρήγορση, ώστε αν υπάρχουν έστω και ελαφρά συμπτώματα, θα πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό, ή αν στο περιβάλλον τους υπήρξε άτομο θετικό σε κορονοϊό, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

- Να δίνεται ιδιαίτερο βάρος από τους συλλόγους, τους αθλητές και τους αθλούμενους στον πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, όπως τονίζεται και στις σχετικές οδηγίες της ΥΕΕ-ΓΓΑ για ασφαλή άθληση, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΑ, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

- Να αποφεύγονται οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους για διεξαγωγή σεμιναρίων (αθλητικών, προπονητικών, διαιτητικών κλπ) και να προτιμώνται εναλλακτικοί τρόποι για την εξ αποστάσεως υλοποίηση παρόμοιων δραστηριοτήτων (τηλεδιάσκεψη, διαδικτυακή πλατφόρμα παρακολούθησης μαθημάτων - webinars κ.α.)

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΣΗΜΩΝ-ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΣΗΜΩΝ-ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ( από 1/7/2020)ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ( από 1/7/2020)

Η ΥΕΕ-ΓΓΑ επισημαίνει ότι ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να κάνει ελέγχους κατόπιν ενδείξεων αλλά και δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αθλητές και αθλούμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Τέλος, οι οδηγίες και συστάσεις της ΥΕΕ-ΓΓΑ θα επικαιροποιούνται ανάλογα με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ